Internationale verzending
Online betalen
Internationale bestellingen kunnen online worden verwerkt en betaald met Visa, MasterCard, Discover of American Express. Internationale verzendkosten worden berekend tijdens het afrekenen.

Verificatie
Alle online internationale bestellingen worden geverifieerd via het www.osakaofficial.com betalingssysteem om tegemoet te komen aan onze internationale kaarthouders. Houd er rekening mee dat uw bestelling onderhevig kan zijn aan aanvullende verificatie van adres of productbeschikbaarheid. Als er meer informatie nodig is, wordt er contact met u opgenomen door een medewerker van de klantenservice. U ontvangt een tweede e-mail zodra uw bestelling is geverifieerd en verwerkt. Om de verwerking van uw bestelling te versnellen, verzoeken wij u beschikbaar te zijn op het door u opgegeven telefoonnummer of e-mailadres, zodat wij contact met u kunnen opnemen. Als onze verificatieafdeling u niet kan bereiken, kan uw bestelling vertraging oplopen. Als uw bestelling niet wordt goedgekeurd, wordt u via e-mail op de hoogte gebracht van de status van uw geannuleerde bestelling.

Betaling via bankoverschrijving
Naast creditcardbetalingen accepteert www.osakaofficial.com ook internationale bestellingen via overboeking. Overboekingsopdrachten moeten via e-mail worden ingediend en handmatig worden verwerkt. Wanneer u www.osakaofficial.com een internationale overboekingsbetaling verzendt, zorg er dan voor dat u alle kosten betaalt die zijn verbonden aan uw overboeking (neem contact op met uw bank voor details over de kosten). www.osakaofficial.com stuurt u een lijst met instructies voor overboekingen nadat er een factuur is gegenereerd in ons systeem en een ordertotaal is bevestigd.

Plicht en verzending
De meeste internationale bestellingen zijn onderworpen aan de douanerechten en belastingvoorschriften die zijn gespecificeerd door het aangewezen land en vallen onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de klant. U kunt voor meer informatie contact opnemen met uw lokale douanekantoor. Alle door APO/FPO geadresseerde pakketten worden verzonden via USPS.

De goederen worden ingevoerd namens de ontvanger/ekoper. De geadresseerde machtigt de (naam eTailer/leverancier) om de goederen namens hem in te voeren. Verder stemt de geadresseerde/koper ermee in dat (naam van de eTailer/leverancier) de verplichting om de goederen namens hem in te voeren, kan delegeren aan een onderaannemer (bijv. douane-expediteur). De geadresseerde zal naast de aankoopprijs van de goederen de belastingen en heffingen betalen.

Verzendproblemen
Als een internationale bestelling beschadigd of helemaal niet wordt ontvangen, moet een verzekeringsclaim worden gestart en afgerond voordat de klantcompensatie of productvervanging wordt uitgevoerd door adidas shop. Als het artikel beschadigd is ontvangen, neem dan binnen vijf werkdagen na levering contact op met adidas shop om een claim in te dienen. Houd uw verzenddoos goed vast, want onze verzekeringsmaatschappij wil deze mogelijk inspecteren. Als het artikel helemaal niet is ontvangen, moeten we 45 dagen na de verzenddatum wachten om een verzekeringsclaim in te dienen.